IBU BAPA

CARA MENDAPATKAN USER ID DAN PASSWAORD VLE FROG BAGI IBU BAPA

Makluman kepada semua ibu bapa dan penjaga pelajar-pelajar SK Seri Bayu.
Untuk pengetahuan semua, SK Seri Bayu telah menggunakan satu platform pembelajaran alaf baru yang dikenali sebagai 1BESTARINET VLE FROG. Platform ini membolehkan murid, guru dan pelajar untuk mengakses platform pemebelajaran ini. Untuk makluman ibu bapa, pada masa ini program Frog VLE sedang giat dijalankan dalam proses pengajaran dan pembelajaran. Ibu bapa boleh log in ke dalam Portal Frog SKSB untuk melihat sendiri tugasan-tugasan anak tuan/puan, keputusan pencapaian anak-anak serta segala aktiviti atau kegiatan yang berlaku di sekolah. Untuk mengaktifkan akuan serta mengesahkan status anak tuan/ puan, anda dikehendaki mendapat mendapatkan USER ID dan PASSWORD dengan mengikuti langkah-langkah yang berikut:

1. Sila ke laman web http://www.yes.my dan klik 1Bestarinet

2. Kemudian, klik pada Overview

3. Anda akan dibawa kepada laman seperti di bawah. Klik pada Retrieve My ID

 4. Tandakan V pada kotak <Parent>. Sila masukkan NO KP dan NAMA PENUH pada ruang yang disediakan. Klik pada GO. YES ID anda akan dipaparkan di kotak bawah. Sila catatkan YES ID anda dan klik Continue. Sila ikuti arahan seterusnya iaitu dengan memasukkan alamat emel dan nombor telefon yang sebenar. Kemudian klik Send Password. Password anda akan diberi secara serta merta ke telefon bimbit anda.

5. Kemudian, untuk mengakses platform 1bestarinet VLE Frog SKSB, sila guan pelayar web Google Chrome. Taipkan URL ini

Atau klik pada ikon <Log In> yang terdapat dalam blog ini.


Masukkan YES ID dan PASSWORD anda. Kemudian Log in.

6. Berikut adalah Paparan bagi Papan Kenyataan Ibu Bapa SKSB. Segala makluman berkaitan dengan sekolah yang ingin diketahui oleh ibu bapa akan dimuat naik ke laman ini.

7. Berikut adalah paparan Portal Sekolah SKSB yang boleh dilihat oleh ibu bapa. Klik ke Kelas 2015 untuk mendapat maklumat serta Rekod Pencapaian anak-anak tuan /puan.
No comments:

Post a Comment